Lanigera csincsilla hobbitenyészet

Egy kisállatbörzén belebotlottam néhány afrikai ecsetfarkú pelébe.

Nem túl hosszas megfontolást követően landolt nálam 2 lány és 1 fiú pele.Sok kísérletezés,és némi írott anyag beszerzése után-mivel használati utasítást nem kaptam hozzájuk-kiderült,hogy könnyen tartható,szórakoztató állatkák,akiknek a táplálása is egyszerű. Ám a kicsi pelékre éveket vártam. Egy véletlennek köszönhetően kiderült,mi a titka a pelelibidó növelésének,és azóta időnként alkalmam nyílik a peléim családi életének megcsodálására...

Tengerimalacom-ha jól emlékszem-8 éves korom óta van,egy pár mindig visítozott a lakásban(vagy a kollégiumban,vagy a munkahelyen,stb...)Lehetetlen testfelépítésük és töretlen jókedvük miatt állandó rajongójukká váltam.Pillanatnyilag egy fekete rövidszőrű lány(Boszi),egy angol koronás tricolor lány(Bambi)egy csokoládé aguti rövidszőrű lány(Cseles),egy fehér rozettás fiú(Jacob) lakik nálunk,meg egy idősebb mentett malacka beige-fehér-fekete sheltie keverék lány (Jázmin)és egy perui teknőctarka-fehér bak (Prince).

   


Fontos dolgok tengerimalacokról!


A hüllők is közel állnak hozzám,főleg a gyíkszabásúakat és a teknősöket kedvelem.Néhányuk már hosszú évek óta velünk él:


   


Egy kaninchen és egy törpetacsi is lakik nálunk.Zokni (becses nevén Szélsőházi Amina) már 9 éves,tündéri szívrabló a mai napig.Barátnője,Balett a Futrinka Egyesület segítségével került hozzánk,ő mentett tacsi.Mindketten teljes jogú tagjai a falkánknak.